• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Serre met dicht dak

Een serre met dicht dak zie je vaak bij klassieke en kleine serres. Een plat dak wordt meestal afgewerkt met EPDM of bitumen. Voor schuine daken zijn dakpannen mogelijk. Dichte daken zijn ideaal als je niet in de volle zon wilt zitten, maar wel het buitengevoel wilt. Dit kan een woonserre zijn met vouwwanden of een terrasoverkapping. Als je toch iets meer lichtinval wilt, kun je in het dak een lichtstraat laten plaatsen. Lees hieronder meer informatie en richtprijzen. En hoe je snel de juiste aannemer vindt voor de verbouwing.

Voordelen dicht dak

  • Je zit niet in de volle zon;
  • Te plaatsen met lichtstraat;
  • Diverse stijlen mogelijk: klassiek en modern.

Nadelen dicht dak

  • Zware constructie;
  • Minder lichtinval.

Prijs serre met dicht dak

De prijs voor een serre aan huis wordt berekend op basis van de vierkante meters (m2). Daarnaast zijn opties als het soort deur en de materiaalkeuze ook van invloed op de kostprijs. Hieronder staat de indicatieve prijs per m2. Zo kun je berekenen wat de nieuwe serre ongeveer kost. Vraag voor specifieke prijzen offertes aan van regionale serre-specialisten. Dat doe je via SerreAanbouw.nl heel gemakkelijk en gratis.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Basic tuinserre met dicht dak v.a. € 750,- Gratis offertes
Luxe woonserre met dicht dak v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materialen, plaatsing en btw.

  • Basic tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
  • Luxe woonserre: richtprijs inclusief montage, isolatie, dubbel glas en fundering.

Stijl serre bepalend voor uitstraling

Serres zijn er in diverse stijlen en soorten. Bedenk allereerst waar je de serre voor wilt gebruiken. Bijvoorbeeld als woonserre of als een overkapping van het terras. En of je een open serre wilt (met vouwwanden) of een geïsoleerde tuinserre met bijvoorbeeld een schuifpui. Kijk hierna wat voor stijl het best bij jouw smaak en woning past. Bij jaren 30 woningen past een Engelse stijl beter en bij een nieuwbouwwoning is een moderne serre de meest gekozen optie.

Materiaal voor kozijnen

De materiaalkeuze bepaalt voor een gedeelte de uitstraling van de serre met dicht dak. Een stalen serre heeft een industriële look en een houten serre heeft een meer natuurlijk karakter. Daarnaast heb je ook de keuze uit kunststof serres, aluminium serres en gemetselde tuinserres. Naast de kozijnen, bestaat de serre grotendeels uit glas.

Tip: om kosten te besparen kun je een prefab serre laten plaatsen. Dit is een kant-en-klare constructie. Plaatsing neemt minder tijd in beslag en dat scheelt jou weer geld. Zelfs fundering kan gedeeltelijk prefab worden geplaatst.

Vergunning nodig voor nieuwe serre?

Voor grote verbouwingen is het verstandig om rekening te houden met een omgevingsvergunning. In sommige gevallen kan een serre vergunningsvrij worden geplaatst. Dan moet je wel voldoen aan bepaalde regels die gelden in jouw gemeente. Raadpleeg voor meer info de gemeentelijke website of het Omgevingsloket.

Dubbel glas voor beste isolatie

Als je het hele jaar door de tuinkamer wilt gebruiken, dan is het nodig om de aanbouw goed te isoleren. Omdat de constructie grotendeels bestaat uit glas, is HR-glas aan te raden. Dit zorgt ervoor dat er in de winter veel minder warmte ontsnapt. Bij luxe serres wordt het vaakst HR++ glas geplaatst. In combinatie met kunststof of aluminium zorgt dat voor de beste isolatiewaarde.

Tip: de serre is helemaal te bouwen op basis van jouw wensen. Bekijk alle serre-opties voor de serre met dicht dak.

Laagste prijs voor serre met dicht dak

Vergelijk aannemers en vraag gratis offertes aan

Wil je een nieuwe serre met dicht dak laten aanbouwen? Vergelijk dan eerst meerdere aannemers. Zo vind je het meest geschikte bedrijf en de voordeligste offerte. Offertes aanvragen voor de tuinserre doe je bij SerreAanbouw.nl heel simpel. Met één aanvraag krijg jij maximaal vijf prijsopgaven. Van regionale aannemersbedrijven die wij op basis van jouw specifieke wensen selecteren. Jij bespaart dus veel zoekwerk en door te vergelijken scheelt het je flink op de kosten. Tot wel 45%!

Bespaar tijd en geld met beste deal

Direct na de aanvraag zie je welke bouwbedrijven jou gaan mailen of bellen. Zij maken eerst een vrijblijvende afspraak om jouw huis te bekijken. En jou deskundig advies te geven. Zo krijg jij een zo exact mogelijke offerte. Omdat serre-specialisten in tarieven kunnen verschillen, is vergelijken verstandig. Jij legt de offertes naast elkaar en kiest snel en gemakkelijk de beste deal. Bespaar dus op jouw serre met dicht dak en vraag de offertes voor de tuinserre online en gratis aan. En start met slim vergelijken!