• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Serre met fundering

Fundering serreBij de meeste serres is het nodig om vooraf een fundering aan te leggen. De fundering voorkomt dat de serre in de grond zakt of gaat bewegen door druk vanuit de ondergrond. Serrefunderingen zijn doorgaans lichter dan de fundering van je woning. Bij sommige serres krijg je aluminiumfundering er automatisch bijgeleverd. Dat is handig, want er hoeft dan geen gemetseld muurtje of gegoten betonfundering te worden aangelegd. Vraag vrijblijvend offertes aan en vind de voordeligste serre met fundering.

Kenmerken serre met fundering

  • Een serre met fundering staat steviger;
  • Het soort ondergrond bepaalt wat voor fundering je nodig hebt;
  • Afmeting en gewicht van serre-aanbouw bepalen ook soort fundering;
  • Fundering voor serre kan met o.a. beton, palen, stenen, aluminium of staal.

Soorten funderingen voor serres

Bij het kiezen van een bepaalde fundering voor je serre moet je meerdere dingen in overweging nemen. Ten eerst de grondsoort. Bestaat de ondergrond uit zand, kies dan voor een fundering van staal. Wordt de serre op veengrond geplaatst, ga dan voor een fundering met heipalen. Ook de omvang, het gewicht en het soort serre bepalen wat voor soort fundering je nodig hebt. De gemeente en je aannemer kunnen je adviseren over de bodem en wat voor soort fundering voor jouw serre nodig is.

Kosten van een serre met fundering

De prijs van je de serre met fundering is afhankelijk van de omvang van de serre en de soort fundering. Doorgaans kun je zeggen: hoe groter de serre-aanbouw, hoe hoger de prijs. In de tabel hieronder zie je een prijsindicatie voor zowel een basic als een luxe serre. Wil je de exacte kosten weten van de serre die jij voor ogen hebt? Bereken de serre-kosten online of vraag vrijblijvend via SerreAanbouw.nl tot vijf offertes aan. Zo zie je snel welke aannemer de serre het voordeligst kan aanbouwen.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Basic tuinserre zonder fundering v.a. € 750,- Gratis offertes
Luxe woonserre met fundering v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materialen, plaatsing en btw.

  • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
  • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas, lichtstraat en fundering.

Prefab serre met fundering

Een prefab serre-aanbouw is een serre die kant-en-klaar geplaatst wordt. De constructie wordt vooraf in een werkplaats gemaakt. Het enige wat er nog moet gebeuren is de montage. Ook de fundering wordt met behulp van funderingsbalken grotendeels prefab gemaakt. Het voordeel van een prefab serre is dat hij snel door een specialist geplaatst kan worden en goedkoper is dan maatwerk. Een nadeel is dat je minder vrijheid hebt voor aanpassingen. Lees hier meer over prefab serres met fundering.

Voordelige serre met fundering laten plaatsen?

Vraag offertes aan en vergelijk aannemers

Hoewel de grootte van je serre en het soort fundering bepalen hoe hoog de kosten zijn, is de aanbouw van een serre hoe dan ook een investering. Je bespaart eenvoudig kosten door op SerreAanbouw.nl vrijblijvend offertes aan te vragen. Na je aanvraag ontvang je maximaal vijf gratis offertes.

Maak afspraken met aannemers in jouw regio

Wij bekijken jouw wensen en zoeken daar de meest geschikte aannemers uit jouw regio bij. Het maakt niet uit waar in Nederland je woont. De aannemers nemen vervolgens contact met je op en maken een afspraak om bij je langs te komen. Ze bekijken de situatie om zo met een heel specifieke offerte te kunnen komen. Dit is allemaal vrijblijvend.

Bespaar tot 45% op serre met fundering

Uiteindelijk ontvang jij dus meerdere scherpe offertes van specialisten op het vlak van serres. De prijzen kunnen onderling verschillen. Door de kostprijs te vergelijken, kan de besparing oplopen tot wel 45%. Vraag de gratis offertes voor de serre-aanbouw met fundering daarom snel aan en begin met vergelijken voor de voordeligste serre met fundering!