• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Serre aan achterkant huis

De meeste serres worden aan de achterkant van het huis gebouwd. Vooral bij tussenwoningen of twee-onder-een-kapwoningen is dat de meest praktische plek. Daar is namelijk de meeste ruimte. En het kan meestal ook nog vergunningsvrij. Serres zijn te maken in diverse stijlen constructies en met verschillende materialen. Hieronder lees je meer informatie en hoe je snel de voordeligste tuinserre en aannemers kunt vinden.

Tip: serres zijn ook aan de zijkant of voorkant te plaatsen. Dat is mogelijk bij bijvoorbeeld een hoekhuis, boerderij of villa.

Kenmerken serre achterzijde

  • Tot 4 meter diep geen vergunning nodig;
  • Veel extra woonruimte;
  • Aan achterzijde meer privacy;
  • Je kunt het hele jaar door buiten zitten;
  • Prachtige verbinding met achtertuin.

Vergunning nodig voor serre aan achterkant?

De serre aan de achterkant kun je tot 4 meter diepe zonder vergunning plaatsen. Hiervoor moet je wel aan enkele voorwaarden voldoen. De serre mag onder andere geen schuin dak hebben, maar alleen een plat dak met een helling van maximaal 15%. Daarnaast mag de tuinserre niet hoger zijn dan 5 meter. Per gemeente verschillen de voorwaarden, dus laat je goed informeren. Dit kan ook via het Omgevingsloket.

Prijzen serre aan achterkant woning

De kosten voor een serre-aanbouw hangen af van de grootte. Ook extra opties zoals het type deur en de materiaalkeuze zijn van invloed op de kostprijs. Hieronder vind je de indicatieprijs per m2. Als je al ongeveer weet wat de afmetingen zijn, kun je dat met deze richtprijs berekenen. Voor de precieze prijs vraag je via SerreAanbouw.nl heel eenvoudig gratis offertes aan voor de serre-aanbouw.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Basic tuinserre voor serre aan achtergevel v.a. € 750,- Gratis offertes
Luxe woonserre voor serre aan achtergevel v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materialen, plaatsing en btw.

  • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
  • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas, lichtstraat en fundering.

Verschillenden stijlen voor serres

De serre kun je laten bouwen in de stijl die het best bij jouw smaak en huis past. Bijvoorbeeld een moderne serre of een landelijke serre. Elke stijl heeft zijn eigen uitstraling. Ook kun je een open serre laten plaatsen. Zoals een veranda. Of een serre die door vouwwanden helemaal open kan. Bedenk ook waarvoor je de serre wilt gebruiken. Voor woonserres is meestal fundering nodig. Bij een basic tuinserre hoeft dat niet altijd.

Vormen serredaken

Voor de serre aan de achterkant kun je ook het soort dak zelf kiezen. Er is een ruime keuze uit serredaken. Zoals een serre met plat dak of een tuinserre met zadeldak. Bij platte daken is niet altijd een omgevingsvergunning nodig. Bij een serre met schuin dak is wel een bouwvergunning noodzakelijk.

Serre-materialen

Jij hebt de keuze uit verschillende materiaalsoorten voor de serre-uitbouw aan de achterkant. Houten serres passen goed bij een klassieke look. Voor modernere tuinkamers zijn aluminium serres en kunststof serres heel geschikt. Deze materialen zijn strak en sluiten perfect aan bij een nieuwbouwwoning.

Isolatie met HR-glas

De beste isolatiewaarde krijg je door isolatieglas te laten plaatsen. Dit is dubbel glas dat ervoor zorgt dat er weinig warmte ontsnapt tijdens een koude winter. In combinatie met kozijnen van kunststof en aluminium zorg je ervoor dat je het hele jaar door van de ruimte kunt genieten. Stalen kozijnen zijn tegenwoordig ook goed te isoleren.

Deuren van de tuinkamer

Voor een mooie overgang met de achtertuin heb je de keuze uit verschillende deuren. Zoals openslaande deuren of een schuifpui. Als je wilt dat de serre aan de achterkant helemaal open kan, zodat het een soort veranda wordt, kies je voor de handige schuifwanden.

Tuin op het zuiden?

Als je tuin op het zuiden ligt, is het verstandig om zonwering te plaatsen. De serre bestaat voor een groot gedeelte uit glas en daardoor kan het in de volle zon snel warm worden. Isolatieglas kan de warmte verminderen, maar met zonwering houd je de tuinkamer aan de achterkant lekker koel.

Laagste prijs serre aan achterkant huis

Bespaar tijd en geld met gratis serre-offertes

Een serre met aan de voorkant van het huis aanbouwen is een grote investering. Daarom helpt SerreAanbouw.nl je graag met tijd en geld besparen. Met één snelle offerte-aanvraag krijg jij maximaal vijf prijsoffertes. Geheel gratis en vrijblijvend. Op basis van de aanvraag selecteren wij de meest geschikte aannemers. Dat scheelt jou veel zoeken. De bouwbedrijven bieden je scherpe prijsopgaven die jij alleen nog hoeft te vergelijken. Gelijk na de aanvraag zie je welke serre-specialisten jou gaan mailen of bellen.

Vrijblijvende afspraak met specialisten

De bedrijven komen eerst bij je langs om de woning en de voorgevel te bekijken. Op locatie kunnen zij namelijk specifiek berekenen wat de totale kosten zijn. En geven ze jou ook deskundig advies. Zo krijg jij een duidelijk beeld van de experts. Belangrijk voor de beste vergelijking.

Vergelijk, kies slim de beste deal en bespaar tot 45%

De serre-offertes leg je tot slot naast elkaar. Zo zie jij welke specialist aan jouw eisen en wensen voldoet en welke offerte past binnen jouw budget. Door te vergelijken kan de besparing oplopen tot 45%. Vraag daarom gelijk nog de gratis offertes voor de serre online aan. En begin met slim vergelijken voor de serre aan de voorzijde van jouw woning!